14:00

Mälarhöjden-Hägersten FF

Referat: Västerhaninge IF - Mälarhöjden-Hägersten FF

Skönt med en seger i premiären. Äntligen är serien igång.
Västerhaninge hade från start ett enormt bollinnehav men det skapades mest hörnor. Mälarhöjden/ Hägersten får ett bra frisparksläge efter 25 minuter. Första skottet och det seglar in i mål. En riktig kalldusch. Drygt femton minuter senare får Mälarhöjden/ Hägersten sin andra riktiga chans. Återigen en frispark strax utanför straffområdet. Skottet tar olyckligt på armen på en Västerhaninge spelare och domaren dömer straffspark. 0-2 i den 41:a minuten och uppförsbacken är än brantare.

Andra halvlek motvind men trots det trycker Västerhaninge ner Mälarhöjden/ Hägersten som knappt får låna bollen. Max reducerar i den 50:e och alla känner att det här vänder vi. Mälarhöjden/ Hägersten hänger verkligen på repen och Västerhaninges spelarövertag omsätts nu även i massor av chanser. Inte blev det lättare för Mälarhöjden/ Hägersten när man får en spelare utvisad i den 55:e. Det skulle dock dröja till minut 68 innan Västerhaninge lyckas kvittera. Återigen är det Max som trycker in bollen, vilken målskytt!!! I den 75:e minuten kommer segermålet då Max kommer ner på kortlinjen spelar snett bakåt till Emil som får fram bollen till Nille som säkert placerar in bollen bakom Mälarhöjden/ Hägerstens mycket duktige målvakt .

Starkt av laget att vända på matchen tyder på bra moral. En mycket rättvis seger sett till chanser och bollinnehav. Mälarhöjden/ Hägersten hade trots allt endast två avslut på mål.
Nu väntar en träningsvecka innan nästa match borta mot Ingarö på fredagkväll.